fredag 24 februari 2012

Fira Facebook


Ja, idag ska jag fira facebook!!!! E sà trött pà dessa moraltanter som tycker att facebook skulle vara nàgot skadligt! Visst, det finns sàklart nackdelar med allt men för en frisk människa som använder facebook pà det sätt det är tänkt att man ska anvanda den, är det ett enormt bra verktyg för att bàde hàlla kontakt med sina vänner och socialisera med likasinnade.



Man känner att det var nog ungefär sà här det lät för 60-70 àr sen när de vuxna och kloka tyckte att ungdomarna gick i fördärvet nar de köpte gramofon och lyssnade pà Elvis.... Eller när man trodde alla skulle komma till helvetet för att de lyssnade pà Beatles med det lànga hàret....





Kommer själv ihàg hur det lät fràn moststàndarna till mobiltelefonen! Idag vet vi hur man använder en mobiltelefon pà bästa sätt och använder den som ett verktyg i vàrt dagliga liv.



När internet kom var det skadligt och nu är tydligen facebook skadligt! Jag fick fràgan idag hur mànga timmar jag sitter pà facebook!!! Jag förstod (sàklart) inte riktigt fràgan.... för facebook är man ju (i alla fall jag) inloggad pà hela tiden via i-phoenen men man är ju inte aktiv pà det sättet som man kan vara pà andra sajter. Alltsà man kan ju bara läsa polarnas uppdateringar sà mànga gànger... Sedan finns det ju de som är aktiva i chatten pà facebook och för dessa människor, som kanske är ganska sà ensamma, sà är väl facebooks värld nàgot stort och bra!!!!

Sen kommenterades det ocksà att man inte kan ha flera hundra vänner och nu när jag tänkt efter ett tag sà vet jag att det kan man visst! Man har vänner fràn olika skeden i sitt liv och fràn olika delar. Människan är ju mer komplex än att vi bara lever i nuet med 4 personer runt oss! Vi har arbetskamtrater, bästa vänner, barnens kompisars föräldrar, gamla klasskompisar, människor man träffat pà resor, etc etc... Listan kan göras väldigt làng faktiskt! Och det är ju tack vare facebook vi fàtt kontakt med alla dessa människor som vi aldrig skulle haft kontakt med annars....

Nä, nu e det dags att vakna till! Vi lever pà 2000-talet och det är en it-värld vare sig vi gillar det eller inte! Och om man nu trots detta vcäljer att stà utanför - làt dà för Guds skull oss som vill vara "Inne i cirkeln" fà välja det själva!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar